سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

93/2/17
5:30 ع

فرهنگ ولایی چیست ؟ تفکر ولایی چگونه تفکری است ؟

مساله ی ولایت ، و تبعیت از آن ، یک مساله ی قدیمی است که مصداق آن در زمان پیامبران ، تبعیت از پیامبران (ع) و در زمان ائمه ی اطهار (ع) تبعیت از آن بزرگواران است . در عصر کنونی و در عصر غیبت امام زمان (عج) ، تبعیت از ولی فقیه عقلا و شرعا بر همه ی ما واجب است .

تبعیت از ولایت به چه معناست ؟ تبعیت از ولایت ؛ یعنی دارا بودن فرهنگ و تفکر ولایی و بصیرت است ، فرهنگ ولایت همانند شاقول ، ابزاری برای سنجیدن درستی امور و کارها است .

در روزهای گذشته ، شاهد این بودم که برخی از افراد می گویند : چون ولی فقیه در مورد فلان مساله سکوت اختیار کردند ، پس ما هم باید از ایشان تبعیت کنیم و ساکت بنشینیم . بخاطر اینکه ، رهبر با سکوت خود نشان دادند از کارهای آن شخص (فرض  کنید منظورم آقای احمدی نژاد یا مشایی است ) راضی هست .

این یک تفکر اشتباه و باطلی است ، زیرا مسائل جاری در کشور و بلکه جهان ، آنقدر زیاد هستند که امکان آن نیست ، رهبر در مورد تک تک آن ها نظر بدهند و برخی اوقات ، مصلحت نیست شخص ولی فقیه در آن مساله دخالت کند ، و اگر می بینید که مقام معظم رهبری در مورد عزل مشایی نظر دادند ، بخاطر این است که خراب کاری های آن شخص شخیص ( جناب مشایی ) موجب شد که رهبر روزه ی سکوت خود را بشکند و نامه ی عزل آن آتش زیر خاکستر را بدهد . مقام معظم رهبری تا موقعی که یاران خود را در صحنه حاضر  نبینید ، محکوم به سکوت است و سکوت ایشان واضح تر از هزاران سخنرا نی ها است ، البته برای قلب هایی که زنده هستند و در آتش فتنه نسوخته اند .

 فرهنگ ولایی ، یعنی ترجمه کردن افعال ولایت است ، یعنی ترجمه ی سکوت ولی فقیه است . آنان که در آتش فتنه ی نهروان سوختند ، نتوانستند سکوت علی را ترجمه کنند و گرنه « هم الفائزون » بودند .

زمانی که رهبر موضع خود را به صراحت اعلام کند و ما تبعیت کنیم ، این که هنر نیست ، این که بصیرت نیست ، بصیرت یعنی آگاهی ، فهم و شعور ولایی داشتن ، اما زمانی که ایشان دستور بدهند دیگر آن وقت ، بصیرتی لازم نیست ، چون که همه ، محکوم به اطاعت از فرمان ولایت هستیم . فرهنگ ولایی یعنی داشتن بصیرت است ، بصیرتی که بتوانیم موضع دوست و دشمن را بدون اینکه فرمانده دستور بدهد ، تحلیل کنیم و مسیر صحیح را انتخاب کنیم .

امام علی (ع)  سال ها ، در خانه گوشه نشین ماند و سکوت کرد ، آیا سکوت آن حضرت نمایانگر رضایت ایشان از اوضاع روزگار بود ؟ خیر اینچنین نبود . ایشان چون یاران ولایی نداشت محکوم به سکوت شد ، یعنی ، یاران ولایی ایشان ، باید از آن حضرت دفاع می کردند .

درست گفت آن مرد بزرگ که : تاریخ تکرار خواهد شد ، پس دوستان ، نگذارید تاریخ کوفه دگر باره تکرار شود .

پی نوشت : این پست در مورد مسائل جاری کشور در حوزه فرهنگ و سیاست بود ، اما چون مقام معظم رهبری دستور دادند ، سکوت کردم و با کنایه ای بسی وحشتناک از کنار آن گذاشتم . اما اگر وقتش



ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ