صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

93/2/17
5:31 ع

ر کتاب شریف «المحجّة فى ما نزل فى القائم الحجّة(علیه السلام)» که توسط محدث بزرگوار، مرحوم سید هاشم بحرانى و با بهره گیرى از دهها جلد کتب تفسیر و حدیث، تألیف گردیده، مجموعاً (132) آیه از آیات کریمه قرآن ذکر شده که در ذیل هر کدام یک یا چند روایت در تبیین کیفیت ارتباط آیه با آن حضرت(علیه السلام) ، نقل شده است . در اینجا به ذکر چند روایت در این مورد، بسنده مى کنیم: 

1 ـ امام صادق (علیه السلام) در باره قول خداى عزّوجلّ: «هو الذى ارسل رسوله بالهدى و دین الحق لیظهره على الدّین کلّه و لو کره المشرکون()» فرمود: «به خدا سوگند! هنوز تأویل این آیه نازل نشده است و تا زمان قیام قائم (علیه السلام) نیز نازل نخواهد شد. پس زمانى که قائم (علیه السلام)به پا خیزد، هیچ کافر و مشرکى نمى ماند مگر آنکه خروج او را ناخوشایند مى شمارد.»( 2 ) 

2 ـ امام باقر (علیه السلام) در باره آیه شریفه «و قل جاء الحق و زهق الباطل إن الباطل کان زهوقاً»( 3 )فرمود:  «زمانى که قائم(علیه السلام) قیام نماید، دولت باطل از بین خواهد رفت.»( 4 ) 

3 ـ امام صادق (علیه السلام) در بیان معناى آیه کریمه «و لقد کتبنا فى الزبور من بعدالذکر أن الأرض یرثها عبادى الصّالحون»( 5 )فرمود:   «تمام کتب آسمانى، ذکر خداست، و بندگان شایسته خدا که وارثان زمین هستند، حضرت قائم(علیه السلام) و یاران او مى باشند.» 

4 ـ امام باقر (علیه السلام) در باره قول خداى عزّوجلّ: «الذین إن مکّنّاهم فى الأرض اقاموا الصلوة و آتوا الزکاة...»( [6 ) فرمود:  «این آیه درحق آل محمد(صلى الله علیه وآله وسلم) است در حق حضرت مهدى(علیه السلام)و یاران او که خداوند شرق و غرب زمین را تحت سلطه آنان قرار مى دهد و به وسیله آنان دین را پیروز گردانده و بدعتها و باطلها را مى میراند.»(7 ) 

5 ـ امام سجاد(علیه السلام) زمانى که این آیه شریفه را قرائت نمود: «وَعَد اللّه الّذین آمنوا منکم و عملوا الصالحات لیستخلفنَّهم فى الأرض کما استخلف الذین من قبلهم و لیمکّننّ لهم دینهم الّذى ارتضى لهم و لیبدِّلنّهم من بعد خوفهم أمناً یعبدوننى و لایشرکون بى شیئاً»( 8 ) فرمود:  «به خدا سوگند! آنان شیعیان ما اهلبیت هستند، خداوند ـ آن خلافت در زمین و اقتدار بخشیدن به دین را ـ به وسیله آنان و به دست مردى از ما، که مهدى این امت است، تحقق خواهد داد و هم اوست که پیامبر(صلى الله علیه وآله وسلم)در باره اش فرمود: اگر از عمر دنیا جز یک روز باقى نمانده باشد، خداوند همان روز را آنچنان طولانى خواهد کرد که مردى از خاندان من که همنام من است فرا برسد و زمین را آنچنان که از ظلم و جور پر شده باشد، از عدل و داد آکنده سازد.»(9  )

6 ـ امام صادق (علیه السلام) فرمود: «آیه «أمّن یجیب المظطرّ اذا دعاه و یکشف السّوء و یجعلکم خلفاء الأرض»(10  ) در باره قائم از آل محمد(صلى الله علیه وآله وسلم) نازل شده است. به خدا سوگند، او همان مضطرّ درمانده اى است که چون در مقام ابراهیم دو رکعت نماز گزارد و فرج خویش از خدا بخواهد، خداوند دعایش را اجابت کند و بدیها را برطرف سازد و او را در زمین خلیفه قرار دهد.»( 11 ) 

در قرآن، آیات بسیارى وجود دارد که به شهادت روایات مستند و معتبر، در باره حضرت مهدى(علیه السلام) و قیام جهانى او نازل گردیده است. 

 منابع :

1 . سوره توبه، آیه 33

2 . کمال الدین و تمام النعمة ـ شیخ صدوق ـ ج 2 ص 670

3 . الروضة ص 287

4 . سوره انبیاء آیه 105

5 . تفسیر على بن ابراهیم، ج 2 ص 77

6 . سوره حج، آیه 41

7 . تأویل الآیات الظاهرة ـ کتاب خطى

8 . سوره نور آیه 55

9 . تفسیر عیاشى ج 3 ص 136.

10 . سوره نمل، آیه 62

11 . تفسیر قمى ـ ج 2 ص



  

93/2/17
5:31 ع

نام من سرباز کوی عترت است
دوره آموزشی ام هیئت است
پادگانم چادری شد وصله دار
سردرش عکس علی با ذوالفقار
سپاه حیدر محل خدمتم
بهرجانبازی پی هر فرصتم
نقش سردوشی من یا فاطمه ست
قمقمه ام پر ز آب علقمه است
اسم رمز حمله ام یاس علی
افسر مافوقم عباس علی
گرچه شد فرمانده ام غائب ولی
دلخوشم بر نائبش سید علی

                           جانم فدای رهبر


  

93/2/17
5:31 ع

( ولقد اهلکنا القرون من قبلکم لما ظلموا )آیه 13 یونس. و ما ملتهای پیش از شما را هلاک و نابود کردیم بخاطر ظلم و ستم که در جامعه داشته اند. و همچنین : ( ولا تحسبّن الله غافلا عما یعمل الظالمون )  ( ابراهیم  ، آیه 42 )و گمان نکنید که خداوند متعال از اعمال  ظالمان غافل است بلکه ایشان را عذاب می دهد ، ( وما للظالمین من أنصار ) ( آیه270 بقره و ظالمان نصرت دهنده ای ندارند )

(  یُثَبِّتُ اللهُ الَّذِینَ آمَنُوا بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِی‌ الْحَیوةِ الدُّنْیَا وَ فِی‌ الآخِرَةِ وَ یُضِلُّ اللهُ الظَّالِمِینَ وَ یَفْعَلُ اللهُ مَا یَشَاءُ. ) : خداوند، مومنان را در دنیا و آخرت ثابت قدم میگرداند و ظالمین را گمراه، و خداوند هر چه بخواهد انجام میدهد.( ابراهیم آیه 27 )

امام علی ( ع) : قُلوبُ الرَّعِیَّةِ خَزائِنُ راعیها فَما اَوْدَعَها مِنْ عَدْلٍ اَوْ جَوْرٍ وَجَدَهُ؛  دلهاى مردم صندوقچه‏ هاى حاکم است، پس آنچه از عدالت و یا ظلم در آنها بگذارد، همان را خواهد دید ( غررالحکم، ج4، ص 521، ح 6825 )

ظلم

خداوند باری تعالی در آیات متعددی به ظالمان تذکر داده اند و آن ها را از سرنوشت خودشان در دنیا و آخرت برحذر داشته  و داستان های زیادی از جمله داستان فرعون و نمرود را ذکر کرده است تا دیگران عبرت بگیرند و دست از تکبر بردارند . اما ظالمان بدلیل تکبرشان دست از خطاهای خود بر نداشتند و مصداق حدیث امام علی ( ع ) که در بالا ذکر کردم شدند و خواهند شد .

حاکمان ظالم و مستکبر باید از عاقبت افرادی همچون : محمدرضا پهلوی ، زین العابدین بن علی ، حسنی مبارک و معمر قذافی عبرت بگیرند و دست از کارهای خود بردارند ، و گرنه وعده ی الهی نزدیک است وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِین  ؛ و خواستیم بر کسانى که در آن سرزمین فرو دست شده بودند منّت نهیم و آنان را پیشوایان [مردم‏] گردانیم، و ایشان را وارث [زمین‏] کنیم،  ( قصص ، آیه 5 ).


  

93/2/17
5:30 ع

فرهنگ ولایی چیست ؟ تفکر ولایی چگونه تفکری است ؟

مساله ی ولایت ، و تبعیت از آن ، یک مساله ی قدیمی است که مصداق آن در زمان پیامبران ، تبعیت از پیامبران (ع) و در زمان ائمه ی اطهار (ع) تبعیت از آن بزرگواران است . در عصر کنونی و در عصر غیبت امام زمان (عج) ، تبعیت از ولی فقیه عقلا و شرعا بر همه ی ما واجب است .

تبعیت از ولایت به چه معناست ؟ تبعیت از ولایت ؛ یعنی دارا بودن فرهنگ و تفکر ولایی و بصیرت است ، فرهنگ ولایت همانند شاقول ، ابزاری برای سنجیدن درستی امور و کارها است .

در روزهای گذشته ، شاهد این بودم که برخی از افراد می گویند : چون ولی فقیه در مورد فلان مساله سکوت اختیار کردند ، پس ما هم باید از ایشان تبعیت کنیم و ساکت بنشینیم . بخاطر اینکه ، رهبر با سکوت خود نشان دادند از کارهای آن شخص (فرض  کنید منظورم آقای احمدی نژاد یا مشایی است ) راضی هست .

این یک تفکر اشتباه و باطلی است ، زیرا مسائل جاری در کشور و بلکه جهان ، آنقدر زیاد هستند که امکان آن نیست ، رهبر در مورد تک تک آن ها نظر بدهند و برخی اوقات ، مصلحت نیست شخص ولی فقیه در آن مساله دخالت کند ، و اگر می بینید که مقام معظم رهبری در مورد عزل مشایی نظر دادند ، بخاطر این است که خراب کاری های آن شخص شخیص ( جناب مشایی ) موجب شد که رهبر روزه ی سکوت خود را بشکند و نامه ی عزل آن آتش زیر خاکستر را بدهد . مقام معظم رهبری تا موقعی که یاران خود را در صحنه حاضر  نبینید ، محکوم به سکوت است و سکوت ایشان واضح تر از هزاران سخنرا نی ها است ، البته برای قلب هایی که زنده هستند و در آتش فتنه نسوخته اند .

 فرهنگ ولایی ، یعنی ترجمه کردن افعال ولایت است ، یعنی ترجمه ی سکوت ولی فقیه است . آنان که در آتش فتنه ی نهروان سوختند ، نتوانستند سکوت علی را ترجمه کنند و گرنه « هم الفائزون » بودند .

زمانی که رهبر موضع خود را به صراحت اعلام کند و ما تبعیت کنیم ، این که هنر نیست ، این که بصیرت نیست ، بصیرت یعنی آگاهی ، فهم و شعور ولایی داشتن ، اما زمانی که ایشان دستور بدهند دیگر آن وقت ، بصیرتی لازم نیست ، چون که همه ، محکوم به اطاعت از فرمان ولایت هستیم . فرهنگ ولایی یعنی داشتن بصیرت است ، بصیرتی که بتوانیم موضع دوست و دشمن را بدون اینکه فرمانده دستور بدهد ، تحلیل کنیم و مسیر صحیح را انتخاب کنیم .

امام علی (ع)  سال ها ، در خانه گوشه نشین ماند و سکوت کرد ، آیا سکوت آن حضرت نمایانگر رضایت ایشان از اوضاع روزگار بود ؟ خیر اینچنین نبود . ایشان چون یاران ولایی نداشت محکوم به سکوت شد ، یعنی ، یاران ولایی ایشان ، باید از آن حضرت دفاع می کردند .

درست گفت آن مرد بزرگ که : تاریخ تکرار خواهد شد ، پس دوستان ، نگذارید تاریخ کوفه دگر باره تکرار شود .

پی نوشت : این پست در مورد مسائل جاری کشور در حوزه فرهنگ و سیاست بود ، اما چون مقام معظم رهبری دستور دادند ، سکوت کردم و با کنایه ای بسی وحشتناک از کنار آن گذاشتم . اما اگر وقتش


  

93/2/17
5:30 ع

ناوگانش نتوانسته مهارم بکند رفته با لُعبتکی چشم نواز آمده است
بمب و موشک نتوانسته بترسانندم فیس بوک و توییتر شایعه‌ساز آمده است 
شیمیایی زد و من باز عقب ننشستم با کراک و هروئین تاخت و تاز آمده است
چون لگن شد اثر ناو هواپیمابر پخش مه پاره ز مه‌واره به ناز آمده است
بس که از نغمه قرآن و دعا می‌ترسد با رپ و عربده و تپ تپ جاز آمده است
 فتنه‌هایش به بصیرت همه خنثی کردم رفته با ساحر و با شعبده بازآمده است
ایسم‌ها شرقی و غربی همه رسوا گشتند فرقه پردازی و عرفان مجاز آمده است
من جوانم چوعلی اکبری الگوی من است مشق و تدبیرم از او روح نواز آمده است
گر بحقیم، از انبوه عدو باکی نیست مرگ خونین و سعادت به تراز آمده است
من به یک ضربه کنم، چاره مکر دشمن مبطل منکر و فحشاء نماز آمده است
دشمنی کو به دو صد حیله ز در بیرون شد گر که غفلت کنی از پنجره باز آمده است
جز دو روزی دگر از دولت او باقی نیست استقامت کنی آن محرم راز آمده است
بینم آنروز شود بمب و مسلسل خاموش بانگ «مَن مهدی‌ام» از سوی حجاز آمده است
بنگر، چشم جهان رو به حقیقت واشد موج اسلام محمد به فراز آمده است
 گر بحقیم، از انبوه عدو باکی نیست مرگ خونین و سعادت به تراز آمده است
 من جوانم چوعلی اکبری الگوی من است...


  

93/2/17
5:29 ع

امام از گناه و خطا معصوم است 

ما معتقدیم:امام باید معصوم از هر گناه و خطا باشد زیرا علاوه بر آنچه در تفسیر آیه بالا آمد، غیر معصوم نمى‏تواند بطور کامل مورد اعتماد واقع شود،و اصول و فروع دین را از او اخذ نمایند،و به همین دلیل معتقدیم‏«گفتار امام‏»همچون‏«افعال‏»و«تقریر»او حجت و دلیل شرعى است (منظور از««تقریر»آن است که در برابر او کارى انجام دهند و او با سکوت خود آن را امضا کند) .

امام پاسدار شریعت است

ما معتقدیم:امام هرگز«شریعت و قانون تازه‏»اى از خود نمى‏آورد،بلکه وظیفه او پاسدارى و حفظ شریعت و آیین پیامبر اسلام (ص) و کار او تبلیغ و تعلیم و حفظ و معرفى و هدایت‏به سوى این آیین مقدس است.

امام آگاهترین مردم به اسلام است

و نیز معتقدیم:امام باید نسبت‏به تمام اصول و فروع اسلام و احکام و قوانین آن و معنى و تفسیر قرآن،آگاهى کامل داشته باشد،و علم او نسبت‏به آن علوم جنبه الهى دارد و از پیغمبر اسلام (ص) به او مى‏رسد.

آرى چنین علمى است که مى‏تواند بطور کامل مورد اعتماد مردم قرار گیرد و در فهم حقایق اسلام بر آن تکیه کرد.

امام باید منصوص باشد

ما معتقدیم:امام (و جانشین پیامبر) باید منصوص باشد،یعنى با تصریح و نص پیامبر (ص) و نیز تصریح هر امامى نسبت‏به امام بعد،تعیین گردد،به تعبیر دیگر:امام نیز مانند پیامبر (ص) از سوى خدا (به وسیله پیامبر) تعیین مى‏شود،همان گونه که در آیه مربوط به امامت ابراهیم خواندیم:«انى جاعلک للناس اماما،من تو را امام مردم قرار دادم‏».

اضافه بر این تشخیص وجود تقوا در سر حد عصمت،و مقام علمى والا (در حد احاطه به تمام احکام و تعلیمات الهى بدون هیچ گونه خطا و اشتباه) چیزى نیست که غیر از خدا و پیامبرش از آن آگاه باشد.

و به این ترتیب ما امامت امامان معصوم را به انتخاب مردم نمى‏دانیم.

امامان به وسیله پیامبر (ص) تعیین شده‏اند

ما معتقدیم:پیامبر اسلام (ص) امامان بعد از خود را تعیین فرموده است.در یک جا بطور عموم،در حدیث معروف ثقلین فرموده است.

در صحیح مسلم مى‏خوانیم:پیغمبر اکرم (ص) در سرزمینى میان مکه و مدینه به نام‏«خم‏»برخاست،خطبه‏اى خواند،سپس فرمود:«نزدیک است که من از میان شما بروم انى تارک فیکم الثقلین،اولهما کتاب الله فیه الهدى و النور...و اهل بیتى،اذکرکم الله فى اهل بیتى، من دو چیز گرانمایه در میان شما به یادگار مى‏گذارم نخستین آنها کتاب خداست که در آن، نور و هدایت است...و اهل بیتم،به شما توصیه مى‏کنم که خدا را درباره اهل بیتم فراموش نکنید (این جمله را سه بار تکرار کرد) ». (1) همین معنى در«صحیح ترمذى‏»نیز آمده و با صراحت مى‏گوید:«اگر دست‏به دامن این دو بزنید هرگز گمراه نخواهید شد». (2)

این حدیث در سنن دارمى(3و خصائص نسائى(4) و مسند احمد(5) و غالب کتب معروف و مشهور اسلامى آمده و جاى تردیدى در آن نیست و در واقع جزء احادیث متواتره محسوب مى‏شود که هیچ مسلمانى نمى‏تواند آن را انکار کند و از روایات استفاده مى‏شود که پیامبر اسلام (ص) نه یک بار بلکه چندین بار در مواقع مختلف آن را تکرار فرمود.

بدیهى است که تمام اهل بیت پیامبر (ص) نمى‏توانند چنین مقام والایى را در کنار قرآن داشته باشند بنابراین تنها اشاره به امامان معصوم از ذریه پیامبر (ص) است (فقط در بعضى از احادیث ضعیف و مشکوک به جاى اهل بیتى،سنتى آمده است) .

ما به حدیث مشهور دیگرى که در منابع معروف مانند صحیح بخارى،صحیح مسلم،صحیح ترمذى،صحیح ابى داود و مسند حنبل و کتب دیگر آمده است نیز استناد مى‏کنیم،پیغمبر اکرم (ص) فرمود:«لا یزال الدین قائما حتى تقوم الساعة او یکون علیکم اثنتى عشر خلیفة کلهم من قریش،دین اسلام بر پاست تا قیام قیامت و تا این که دوازده خلیفه بر شما حکومت کنند که همه از قریشند». (6) ما معتقدیم:تفسیر قابل قبولى براى این روایات جز آنچه در عقاید شیعه امامیه مربوط به ائمه دوازده گانه آمده است تصور نمى‏شود،فکر کنید آیا تفسیر دیگرى مى‏تواند داشته باشد! 

پی نوشت

1-صحیح مسلم،جلد 4،صفحه 1873  .

2-صحیح ترمذى،جلد 5،صفحه 662.

3-سنن دارمى،جلد 2،صفحه 432.

4-خصائص نسائى،صفحه 20.

5-مسند احمد،جلد 5،صفحه 182 و کتاب کنز العمال،جلد 1،صفحه 185،حدیث 945.

6-این تعبیر در صحیح مسلم،جلد 3،صفحه 1453 از«جابر بن سمره‏»از پیامبر اکرم (ص) نقل شده است و با تفاوت مختصرى در سایر کتابهایى که در بالا نام برده شد آمده است (صحیح بخارى،جلد 3،صفحه 101،صحیح ترمذى،جلد 4،صفحه 501 و صحیح ابى داود،جلد 4،کتاب المهدى) . 

 


  

93/2/17
5:29 ع

کلیپ های پاسخ به شبهات شبکه نور-وصال-کلمه (سری دوم)



 


38- یک سوره از قرآن گم شده(به اعتقاد عایشه البته)


مشاهده کلیپ                 دانلود کلیپ


39- ولادت حضرت مهدی(عج)در منابع اهل سنت


مشاهده کلیپ             دانلود کلیپ


40- نظر حضرت علی(ع) درباره ابوبکر و عمر در نهج البلاغه


مشاهده کلیپ             دانلود کلیپ


41 - پاسخ به یکی دیگر از اکاذیب شبکه نور


مشاهده کلیپ             دانلود کلیپ


42 - حضرت مهدی(عج)در قرآن و منابع اهل سنت


مشاهده کلیپ                    دانلود کلیپ


43 - حدیث 12 خلیفه در صحیح مسلم


مشاهده  کلیپ                   دانلود کلیپ


44 - برقعی شیعه بود یا سنی؟؟


مشاهده  کلیپ                   دانلود کلیپ


45 - اسامی ائمه اطهار(ع) در کتب شیعه


مشاهده کلیپ                    دانلود کلیپ


46 - پاسخ به یکی از دروغ های کارشناس شبکه نور آقای حیدری 


مشاهده کلیپ                      دانلود کلیپ


47 - اسامی دوازده امام و امامت آنان در منابع اهل سنت


مشاهده  کلیپ                   دانلود کلیپ

 


  

93/2/17
5:29 ع

همیشه امامى وجود دارد

ما معتقدیم:همان گونه که حکمت‏خداوند ایجاب مى‏کند پیامبرانى براى هدایت انسانها بفرستد،حکمتش ایجاب مى‏کند که بعد از پیامبران در هر عصر و زمانى،امام و پیشوایى از سوى خدا براى هدایت انسانها وجود داشته باشد تا شرایع انبیا و ادیان الهى را از تحریف و تغییر حفظ کنند،نیازهاى هر زمان را روشن سازند و مردم را به سوى خدا و عمل به آیین پیامبران دعوت نمایند،در غیر این صورت هدف آفرینش انسان که تکامل و سعادت است عقیم مى‏ماند،بشر از راه هدایت‏باز مى‏ماند،شرایع انبیاء ضایع مى‏گردد و مردم سرگردان مى‏شوند.

به همین دلیل معتقدیم بعد از پیامبر اسلام (ص) در هر عصر و زمانى امامى وجود داشته است:«یا ایها الذین آمنوا اتقوا الله و کونوا مع الصادقین،اى کسانى که ایمان آورده‏اید!تقواى الهى پیشه کنید و با صادقان باشید». (1)

این آیه مخصوص به زمانى نیست و همراه بودن بى قید و شرط با صادقان،دلیل بر این است که در هر عصرى امام معصومى وجود دارد که باید از او پیروى کرد،همان گونه که بسیارى از مفسران شیعه و اهل سنت،در تفسیر خود به آن اشاره کرده‏اند. (2)

حقیقت امامت

ما معتقدیم:امامت تنها یک مقام حکومت ظاهرى نیست،بلکه یک مقام بسیار والاى معنوى و روحانى است،و امام علاوه بر رهبرى حکومت اسلامى،هدایت همه جانبه را در امر دین و دنیا بر عهده دارد.فکر و روح مردم را هدایت کرده و شریعت پیامبر اسلام (ص) را از هر گونه تحریف و تغییر پاسدارى مى‏کند و به اهدافى که پیامبر (ص) براى آن مبعوث شد تحقق مى‏بخشد.

این همان مقام والایى است که خداوند به ابراهیم خلیل،پس از پیمودن راه نبوت و رسالت و پیروزى در امتحانات متعدد بخشید،او نیز براى بعضى از فرزندان و دودمانش این مقام والا را از خداوند تقاضا نمود و به او جواب داده شد که هرگز ظالمان و گنهکاران به این مقام نمى‏رسند.«و اذ ابتلى ابراهیم ربه بکلمات فاتمهن قال انى جاعلک للناس اماما قال و من ذریتى قال لا ینال عهدى الظالمین،به یاد آور هنگامى را که پروردگار ابراهیم (ع) او را با امور گوناگون آزمود،و او از عهده آزمایشهاى الهى بطور کامل بر آمد،خدا فرمود من تو را امام مردم قرار دادم،ابراهیم عرض کرد:از دودمان من نیز امامانى قرار ده،خداوند فرمود:پیمان من (امامت) هرگز به ستمکاران نمى‏رسد (و تنها نصیب معصومان از ذریه تو مى‏شود) !» (3)

بدیهى است‏یک چنین مقامى در مساله حکومت ظاهرى خلاصه نمى‏شود،و اگر امامت‏به صورتى که گفته شد تفسیر نشود آیه فوق مفهوم روشنى نخواهد داشت.

ما معتقدیم:تمام پیامبران اولوا العزم داراى مقام امامت‏بودند،آنچه را با رسالت‏خود عرضه کردند،در عمل تحقق مى‏بخشیدند،و رهبر معنوى و مادى و ظاهرى و باطنى مردم بودند، مخصوصا پیامبر اکرم (ص) از آغاز نبوتش مقام والاى امامت و رهبرى الهى را نیز داشت،و کار او در ابلاغ فرمانهاى الهى خلاصه نمى‏شد.

ما معتقدیم:خط امامت‏بعد از پیامبر (ص) نیز در معصومان از ذریه او ادامه یافت.

با توجه به تعریفى که براى مساله امامت در بالا آمد به خوبى معلوم مى‏شود که رسیدن به این مقام،شرایط سنگینى دارد،هم از نظر تقوا (تقوایى در حد معصوم بودن از هر گونه گناه) و هم از نظر علم و دانش و احاطه به تمام معارف و دستورات دین و شناختن انسانها و نیازهاى آنها در هر عصر و زمان و مکان-دقت کنید.

امام از گناه و خطا معصوم است

ما معتقدیم:امام باید معصوم از هر گناه و خطا باشد زیرا علاوه بر آنچه در تفسیر آیه بالا آمد، غیر معصوم نمى‏تواند بطور کامل مورد اعتماد واقع شود،و اصول و فروع دین را از او اخذ نمایند،و به همین دلیل معتقدیم‏«گفتار امام‏»همچون‏«افعال‏»و«تقریر»او حجت و دلیل شرعى است (منظور از««تقریر»آن است که در برابر او کارى انجام دهند و او با سکوت خود آن را امضا کند) .

پی نوشت

 1-سوره توبه،آیه 119.

2-فخر رازى بعد از بحث فراوانى درباره این آیه چنین مى‏گوید:آیه دلیل بر این است که هر کس جایز الخطاست واجب است همگام و پیرو کسى باشد که معصوم است و معصومین همانها هستند که خداوند آنها را«صادقین‏»نامیده،پس این سخن دلیل بر این است که واجب است‏بر هر جایز الخطایى که همگام و همراه با معصوم باشد تا«معصوم از خطا»جایز الخطا را از خطا باز دارد،و این معنى در همه زمانهاست و مخصوص به زمانى نیست و دلیل بر این است که در هر زمانى معصوم از خطایى وجود دارد (تفسیر کبیر،جلد 16،صفحه 221) .

3-سوره بقره،آیه 124.


  

93/2/17
5:28 ع

در هر دوره و زمانی ، امکان دارد که جامعه با تهدیدها و فرصت هایی مواجه شود ، چه بسا فرصت هایی که به چالش و بحران منجر شوند و یا چالش هایی که به فرصت تبدیل شوند . در طول تاریخ تهدیدهای فراوانی را سراغ داریم که به فرصت تبدیل شده اند . فرصت هایی که گاهی اوقات تا صدها سال و بلکه بیشتر به جامعه ی بشریت ثمر داده و به انسانیت خدمت کرده اند.

در صدر اسلام و بعد از وفات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) فرصت این بود که ، امام علی (علیه السلام) بر مسند خلافت تکیه زند ، اما با چالش و تهدید سقیفه مواجه شد . جلسه ای که در سقیفه گرفته شد به این نتیجه رسیدند که امام علی (علیه السلام) را از مسند خلافت دور کنند . این مساله ، اولین چالشی بود که بعد از وفات پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله و سلم) گریبانگیر جامعه  اسلامی شده بود و این فتنه ، اسلام را تهدید به انحراف از مسیر اصلی خود کرد . اما حضرت امیر المومنین علی (علیه السلام) با مدیریت خوبی که انجام داد موجب شد که اسلام راستین محمدی (صلی الله علیه و اله و سلم) حفظ شود و چهره ی واقعی نفاق را به عالم نشان دهد و خطر کج و معوج نشان دادن دین اسلام توسط خلفاء را خنثی کرد و تشیع را در جهان بعنوان یک مکتب و اندیشه ، به عالمیان شناساند .

در عصر حاضر و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ، دشمن خوار و زبون برای شکست دادن انقلاب اسلامی ایران ، دست به جنگ 8 ساله زد ، اما جنگ که یک نوع تهدید بود تبدیل به فرصت شد ، فرصتی که دل مردم ایران را یکپارچه و متحد کرد . و بعد از آن دست به تحریم زد ، و تحریم که خود یک تهدید به حساب می آید تبدیل به رویش استعدادها شد و ملت ایران را بی نیاز از استکبار کرد .

هر تهدید و چالشی ، زمینه ی رویش ها و ریزش ها را فراهم می سازد ، گاهی اوقات این رویش ها و ریزش ها  با چهره ی شناساندن نفاق و منافق به جامعه ، نمایان می شود و گاهی اوقات با بی نیاز  شدن از استکبار و رسیدن به خودکفایی ، خود را ظاهر می کند .

انتخابات مجلسی را که در پیش رو داریم ، هم می تواند تهدید باشد و هم فرصت . رهبر معظم انقلاب ، از انتخابات آینده ی مجلس تعبیر به چالش کرده اند . حالا این هنر ماست که بتوانیم این تهدید و چالش را تبدیل به فرصت کنیم .

مهمترین امری را که باید در ایام بحران وچالش انجام داد ، مدیریت آن چالش و بحران است و تبدیل کردن تهدید به فرصت است . ما تجربه ی زیادی را در این امر با توکل بر خداوند در بعد از پیروزی انقلاب اسلامی داریم و هیچ باکی نداریم که با بحران و چالش مواجه شویم .

اما چالشی که در انتخابات آینده ی مجلس با آن روبرو هستیم ، نقشه آمریکا برای اغتشاش پس از انتخابات در ایران آن هم با مدل اغتشاشات روسیه است ، و تنها عاملی که می تواند این توطئه را خنثی کند بصیرت است . ما باید اردوگاه خود و اردوگاه دشمن را شناسایی کنیم و با تأسی به فرمان ولایت ، این چالش و تهدید را هم تبدیل به فرصت کنیم .


  

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ